Morgendagens turist

Hva vet vi om de som vil til Lofoten som turister i dag og i morgen? Vet vi nok til å kunne tilby dem akkurat det de vil ha, eller lener vi oss på gamle rutiner? Vi tror det kan være lurt å ha tanken i hodet at morgendagens turist ikke nødvendigvis vil ligne på dagens, og derfor være foreberedt på nye krav.

Det er gjort en del undersøkelser rettet mot turisme i nord, men de fleste begynner allerede å bli for gamle til at man kan stole helt på dem. Det er jo ganske typisk for et samfunn som stadig er i forvandling. Men du som utleier og vi som tjenestetilbyder kan lære mye av å være flinke til å lese trender og spore hva gjestene mener.

Vi mener at den moderne turist gjerne vil leve litt sparsomt, samt kjenne på et rustikt miljø så lenge utleieobjektet tilbyr visse kvaliteter. Da tenker vi spesielt på godt renhold, gode senger, bra sanitærforhold og et ryddig uteområdet. Har du dette på plass kan du mest sannsynlig gjøre enhver gjest fornøyd.


21% flere utenlandske turister i 2017

Lofoten Lofotenvacation LOVAC nordlys aurora.jpg

Mens besøket av nordmenn i fjor hadde en ubetydelig vekst, var økningen i antall utenlandske turister som besøkte Lofoten på over 21 prosent.

I fjor utgjorde utenlandske gjester vel 205.000 av 445.000 overnattingsdøgn i Lofoten. Det var en økning på 36.165 i forhold til 2015. Hver fjerde overnatting i Nordland, ble gjort i Lofoten og nesten 40 prosent av utlendingene som besøkte Nordland i fjor, fant sin seng i Lofoten.

Kilde: Lofotenposten 14. februar 2017

Les artikkelen her