Hvordan prissetter man utleieobjektet?

Dette er ikke alltid så lett. Vi anbefaler å velge seg tre prisklasser. En minstepris (som da gjerne benyttes i lavsesong), en sommer-lavpris og en sommer-høypris. Vi kan konsulteres på hvordan du best bør prissette utleieobjektet ditt. Husk at dagens turist er krevende og vil ha det bra. Dersom du kan by på kvalitet, gjerne i form av god seng, pute, dyne,samt gode sanitærforhold, så vinner du på det i form av at du kan sette en høyere pris. Du kan gjerne ha et rustikk hus å by på, men ikke helsefarlig og stygt. Turisten liker å formidle der og da og de er ikke nådige om de opplever at de har kjøpt katta i sekken. 

Forsikringer og ansvar

De fleste bookingportaler, som f.eks. Airbnb, har egne forsikringsordninger. Vi anbefaler likevel å tegne en tilleggsforsikring via eget forsikringsselskap, eller ta en prat med oss så får du noen gode råd på veien. 

Ditt ansvar

Som utleier har du ansvar du må kjenne til. Det er fortsatt din gjest og ikke vår selv om vi står for jobbingen. Vi har laget et avtaledokument du må sette deg godt inn i før du inngår kontrakt med oss. Avtalen mottar du når vi inngår et samarbeid. Ta kontakt ved å sende inn kundeskjemaet.

Egen bruk av utleieobjeket

Skal du fra tid til annen bruke boligen selv, evt låne den bort til famile og venner, må du - i begynnelsen av sesongen - varsle oss slik at denne tiden blir satt utilgjengelig for andre. Gjør du ikke det vil gjestens booking gå foran egne ønsker. Du kan når som helst gjennom året "booke" deg inn selv dersom det er ledig, men vi anbefaler at du er tidlig ute så du får den tiden du ønsket. 

Inntekt og skatt

Det finnes en del regler og lover man bør være klar over når man leier ut på denne måten. Mange av dem er fordelaktige for deg som utleier. I og med at disse endres relativt ofte så anbefaler vi at du holder et øye med hva skatteetaten sier om dette. Her er en linker du kan lese deg opp på: Utleie av bolig og fritidsbolig.
Er du usikker tar du kontakt med oss for å høre mer rundt dette temaet.

Andre forhold vi ønsker å fremheve

Lofoten Vacation blir det primære kontaktpunkt for gjesten din fra booking til avreise. Du kan selvsagt kommunisere så mye du vil med gjesten din så lenge du har satt deg godt inn i de avtaler vi allerede har gjort med gjesten og henvender dem til oss dersom det gjelder forhold av avtalemessig art.

Utleieobjektet bør fremstå som presentabelt. Sørg for at det er gode, rene sanitærforhold. Godt med utstyr på kjøkkenet. Ingen farlige ting eller områder i eller rundt huset som kan skade leietaker.

Når vi inngår kontrakt kan du få bestemme om vi skal kjøre manuell godkjenning på gjester der ansvarlig leietaker er under 25 år. Dersom det da kommer en booking fra en under 25 år vil vi ta kontakt med deg for å få en godkjenning.

Vi forbeholder oss retten til å avslå forespørsler dersom vi mistenker at gjesten ikke vil forholde seg til huseiers, våre eller bookingportalenes regler.

Vår provisjon er kun basert på selve utleieprisen, men forutsetter at vi også står for rengjøring og sengetøyutleie. Ønsker du en annen type avtale enn dette må det forhandles frem i hvert enkelt tilfelle.